Du får det som du fokuserar på

Foto: Oscar Knutsson

Känns det ibland som att det är ”du mot världen”? Som att det händer saker i ditt liv som du inte önskat och att du har svårt att förstå varför? Och när det väl händer, blir det som att du hamnar i en negativ spiral och den ena negativa händelsen efter den andra inträffar. Det finns liksom inget slut på eländet.

Då är du inte ensam. De allra flesta har befunnit sig här någon gång. Vad som då är viktigt och faktiskt väldigt intressant att förstå, är en universell princip som handlar om energier och förklaras med hjälp av kvantfysik.

Allt är energi

Allt på jorden är energi och har olika frekvensnivåer. Alla fysiska ting består av atomer som är i ständig rörelse och som på så sätt skapar energi. Men vi människor, som är fysiska varelser kan faktiskt påverka vår energinivå. Det förstår vi eftersom vi kan prata om att vi antingen känner oss höga eller låga på energi. När vi möter människor, så märker vi också om det är en person med hög eller låg energi utifrån hur personen pratar och agerar.

Men vad är det då som skapar dessa olika energinivåer? Jo, hur vi mår och känner oss. En människa som är frisk, glad och positiv har ett större energifält runt sig och därmed en högre frekvensnivå, medan den som är sjuk, ledsen eller deprimerad har ett litet energifält och en lägre frekvensnivå.

Det som är viktigt att förstå då, är att det är dina egna tankar och känslor som påverkar energinivån. För det är ju hur du tänker och känner, som påverkar hur du mår. Och det du känner inom dig – det utstrålar du till omvärlden!

Det som är lika dras till varandra

Den här universella principen om energier, kallas för ”Lagen om Attraktion”. Den säger att ”det som är lika dras till vartannat”. Genom dina tankar och känslor, är du en levande magnet. Den här magnetiska kraften sträcker sig nämligen ut i universum och attraherar andra tankar som liknar dina, och för dem till dig. Men viktigt att förstå här, är att det inte är enbart tanken i sig som påverkar, utan också vilken känsla som är kopplad till den.

Hastigheten på attraktionen beror på hur intensiv känslan är för det du tänker och fokuserar på. Ju mer känsla du kopplar till en tanke, desto snabbare kommer du att attrahera människor och situationer i ditt liv, som är i samförstånd med den tanken.

Alltså, oavsett vad du tänker på kopplat till en stark känsla, så bjuder du in det i ditt liv. Du får det som du fokuserar på, oavsett om du vill ha det eller inte. Att klaga och känna negativa känslor över olika saker, gör alltså att du bara får mer och mer av det du klagar över, i ditt liv.

Framgångsfaktorer

Så, när du nu vet att du attraherar allt som händer i ditt liv med dina tankar och känslor, är det viktigt att du börjar använda den kunskapen så att den hjälper dig istället för stjälper dig. Om vi tittar på människor som uppnått framgångar i sina liv, kan man se att de bland annat:

tycker om, bryr sig om och vill det bästa för sig själva

har en optimistisk tilltro till livet, till sig själva, till andra och till sina egna möjligheter att lyckas

drivs av lust och glädje

sätter mål att uppnå i livet och fokuserar intensivt på dessa mål

upplever att de har kontrollen över och styr sina egna liv – känner ett ansvar

Vissa av dessa människor känner till ”Lagen om attraktion” och har medvetet använt sig av den för att komma dit de vill, men de flesta har omedvetet använt sig av den. Utifrån självkärlek och en strävan efter utveckling och mening har det skett av sig själv.

Ta kontrollen och släpp ”offerkoftan”

För att återgå till inläggets inledning, så känns det ibland som att vi befinner oss i en nedåtgående och negativ spiral. Utmanade saker händer i livet och vi känner oss ledsna och förvirrade – varför händer detta mig? Många fastnar då i motsatta tankar, jämfört med de som når framgångar:

  • Har en offer-mentalitet
  • Tycker inte om, bryr sig inte om eller vill inte det bästa för sig själva
  • Drivs av rädslor (misslyckas, bortstötning, kritik, misstyckande etcetera)
  • Upplever att deras liv kontrolleras av annat/andra
  • Har negativa uppfattningar om både sig själva och världen

Självklart är det naturligt att hamna i lägen där det är lätt att tycka lite synd om sig själv, men desto viktigare att ”ta sig upp därifrån” – fortare än kvickt! För ju längre du befinner dig där, desto mer av det du inte vill ha får du. Du kan inte alltid välja vad som händer i ditt liv, men du kan alltid välja hur du ska hantera det. Hur du ska tänka och känna kring det. Vad finns det för lärdomar? På vilket sätt har du själv bidragit till att hamna i den här situationen?

”Ingenting är viktigare än att jag mår bra!”

Nyckeln till allt detta ligger i att förstå, att när du själv kontinuerligt ser till att må bra – att du tänker och gör sådant som du mår bra av, så aktiverar du den positiva attraktionen. Negativa känslor är alltid en signal till dig att du ”fel-skapar” i ditt liv. Negativa tankar och känslor kan aldrig leda dig till det du vill ha. Kom ihåg, ”du får det du fokuserar på, oavsett om du vill ha det eller inte…”.

Eftersom du skapar allt med dina tankar, som i sin tur ger upphov till känslor, så kan du själv faktiskt välja vad du vill skapa. Det du vill ha, göra eller skapa ska alltid komma från positiva känslor! Säg högt till dig själv:

”Jag är attraheraren av min upplevelse. När jag söker eller tittar efter positiva aspekter och anstränger mig för att hitta tankar som får mig att må bra, befinner jag mig i ett tillstånd av positiv attraktion – och det jag vill ha kommer att komma fortare”.

Se för ditt inre exakt det du önskar och känn den positiva känslan som det ger dig – varje dag, varje dag. Lev dig in i den önskade verkligheten utifrån alla aspekter av ditt liv; kärlek, vänner, familj, hälsa, jobb, studier – ja allt som du önskar. Sen är det bara att invänta resultatet i din fysiska verklighet. Det kommer att gå snabbare än du anar…

Jag avslutar med ett citat från en människa som betraktas som ett geni, som jag tycker sammanfattar hela den här texten.

Bild: Pinterest
%d bloggare gillar detta: